Få hjælp til din misbrugsramte pårørende hos et misbrugscenter

31 marts 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Har du mistanke om at din kæreste eller ægtefælle er gået hen og blevet afhængig af medicin eller alkohol? Så bør du omgående træde i karakter.

Hvordan ved jeg om min pårørende har et misbrug?

Et afhængigheds betinget misbrug kan være rigtig svært at spotte – selv for de nærmeste pårørende. Misbrugere er nemlig verdensmestre i at holde deres grimme vaner og tilbøjeligheder skjult for omverdenen.

Mange alkoholikere, ludomaner, pillemisbrugere og narkomaner kan gå stille med dørene i årevis uden at nogen opdager hvad de har gang i. Og det kan sagtens vise sig at være for sent når misbruget bliver tydeligt for alle.

Misbrugscenter

Derfor bør du være opmærskom på selv de mindste ændringer i vaner og adfærd hos din pårørende. Bor I under samme tag som kærester eller ægtefolk er det en god idé hvis du tjekker op på vedkommendes medicin eller alkohol forbrug. Er du vidende om at vedkommende på et tidspunkt har fået udskrevet smertelindrende eller angst dæmpende medicin hos lægen, for eksempel i form af opioider eller benzodiazepiner, bør du sikre dig at vedkommende kun tager dem i de afmålte mængder.

Har du mistanke om at et misbrug finder sted handler det om at konfrontere din kæreste eller ægtefælle hurtigst muligt. Ellers kan det hurtigt blive for sent.

Hvordan får jeg min misbrugsramte pårørende til at gå i misbrugsbehandling?

Du skal samtidig være forberedt på at blive mødt med både vrede og afvisning hvis du spørger ind til vedkommendes forbrug af alkohol eller receptpligtig medicin. Dette skyldes at han eller hun sandsynligvis ikke selv er i stand til at erkende problemet.

Hvis du vil være sikker på at have tilstrækkelig gennemslagskraft når du skal overbevise din kæreste eller ægtefælle til at gå i behandling bør du alliere dig med professionelle kræfter, for eksempel hos et center til behandling af misbrug. Læs mere, og kontakt Behandlingscenter Stien direkte, på hjemmesiden behandlingscenter-stien.dk

Flere nyheder